Gasdetectoren

  • ✓ Innovatieve sensortechnologie
  • ✓ In-house productie
  • ✓ Wereldwijd gevestigd

Geavanceerde gasdetectoren beschermen uw personeel, gebouwen en het milieu voor levensgevaarlijke situaties. Afhankelijk van de specifieke detector meet deze zuurstof, gassen en dampen. Wordt er een gevaarlijke hoeveelheid of verschil van een gas gemeten? Dan waarschuwt de detector daarvoor. Met het plaatsen van deze geavanceerde gasdetectoren, voorkomt u dat uw personeel een ruimte binnenstapt waar zich een gevaarlijke hoeveelheid giftige gassen bevindt. Ook zorgt u er met een industriële gasdetector voor dat uw personeel zichzelf tijdig in veiligheid kan brengen als dat nodig is. Voor veel fabrieken is een industriële gasdetector dan ook een belangrijk onderdeel van de uitrusting. Schaf een industriële gasdetector aan bij Compur Monitors uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Heeft u vragen over onze diensten?

Bel direct: 078 – 682 05 37ofStuur ons een bericht

Het gebruik van geavanceerde gasdetectoren

Onze geavanceerde gasdetectoren meten drie typen gevaren:

  • Een tekort aan zuurstof: wanneer de lucht minder dan 20,9% zuurstof bevat, kan dat leiden tot ademnood en verstikking. Daarentegen kan een te hoog percentage zuurstof ook gevaarlijk zijn, doordat het andere materialen of brandstoffen sneller laat ontsteken. Voor het meten van het zuurstofgehalte in een ruimte, gebruikt u elektrochemische sensoren.
  • Brandbare gassen en dampen: vanzelfsprekend brengen brandbare gassen en dampen het risico op brand en een explosie met zich mee. Katalytische of infrarood sensoren zijn geschikt voor het meten van brandbaar gas. Voorbeelden van brandbare gassen en dampen zijn methaan, butaan, benzine en terpentijn.
  • Giftige gassen en dampen: deze kunnen mensen en dieren vergiftigen. Elektrochemische of PID-sensoren meten deze gassen. Voorbeelden van giftige gassen en dampen zijn koolmonoxide, stikstofdioxide en chloor.

De geavanceerde gasdetectoren van ons stationair gasdetectiesysteem bepalen of er een toelaatbaar verschil of hoeveelheid van zuurstof, brandbare gassen en dampen of giftige gassen en dampen in een ruimte is. Daarvoor kunt u vaste en draagbare gasdetectoren gebruiken. Vaste detectoren plaatst u op specifieke plekken waar de kans op een lekkage het grootst is. Deze controleren ruimtes zonder dat iemand binnen hoeft te zijn. Een draagbare gasdetector is bijvoorbeeld de industriële gasdetector. Deze controleert de lucht op de plek waar de detector of persoon zich bevindt. Een industriële gasdetector vormt daarmee een persoonlijke bescherming voor uw personeel.

Koop bij ons gasdetectoren

Wilt u uw personeel en het milieu beschermen voor gevaarlijke situaties of is een industriële gasdetector onderdeel van de uitrusting van uw personeel? Bij Compur Monitors vindt u de meest betrouwbare en nauwkeurige geavanceerde gasdetectoren en gasmeetapparatuur. We hebben zowel vaste als draagbare gasdetectoren die verschillende gassen meten. Bekijk ons ruime assortiment geavanceerde gasdetectoren en neem gerust contact met ons op via info@compur.nl.

Contactformulier