Gas Monitors

Gas Monitors

Compur Monitors – een van de toonaangevende fabrikanten van gasdetectie.

Als er wordt gewerkt waar gas aanwezig kan zijn, moet de nadruk liggen op persoonlijke veiligheid. Dit geldt voor o.a. pijpleidingen, tanks, afvalwaterstations en fabrieken in de olie- en gasindustrie. Om de veiligheid te waarborgen, is continue gasbewaking vereist met behulp van vaste of draagbare meetapparatuur die voldoet aan gemeenschappelijke normen of deze zelfs overschrijdt.

Compur is eind jaren 70 begonnen met het ontwikkelen en bouwen van gasdetectie en is nu volledig gespecialiseerd in gasdetectie technologie sinds 1984 onder de naam Compur Monitors. Tot op de dag van vandaag creëert onze lange ervaring en intensief onderzoek voortdurend innovatieve, soms zelfs revolutionaire resultaten. In dit proces staan ​​klanten en hun eisen aan technische prestaties altijd centraal in het ontwikkelings- en productieproces.

We kunnen vol vertrouwen zeggen dat we geschiedenis hebben geschreven op het gebied van gasdetectie en in de toekomst geschiedenis zullen blijven schrijven. Zo hebben we onlangs een apparaat met een geïntegreerde gasgenerator op de markt gebracht: de Statox 560. Die voldoet niet alleen aan alle gebruikelijke vereisten met betrekking tot veiligheid, maar gebruikt ook dagelijks gas om te controleren of de sensor zelf en alle andere componenten 100% werken. Als gevolg hiervan is de Statox 560 het veiligste apparaat in zijn soort.

Bedoeling en doel van gasdetectie

Giftige en brandbare gassen vormen een altijd aanwezig gevaar voor het leven en de gezondheid van het personeel evenals een onbeschadigd bestaan ​​van activa, zoals industriële faciliteiten en andere gasverwerkingssystemen. Continue metingen zijn daarom noodzakelijk om snel gevaar te detecteren en mogelijke schade te voorkomen. Met Compur Monitors krijgt u mobiele en vaste gasdetectoren voor een breed scala aan toepassingsgebieden.

Wat gasdetectie moet doen

De vereisten voor gasdetectie zijn vervijfvoudigd. De producten van Compur Monitors overtuigen door betrouwbare detectie met behulp van intelligente, krachtige plug-and-play-sensoren. Absolute precisie – zelfs op de lange termijn – is vereist om zelfs de kleinste hoeveelheden gevaarlijke gassen in de omringende lucht te traceren. Bovendien moeten de instrumenten beschikbaar zijn om specifiek veel verschillende gassen te detecteren. Andere gassen dan alleen methaan, waterstofsulfide of koolmonoxide en soortgelijke stoffen zijn gevaarlijk. Zelfs zuurstof, dat in principe essentieel is voor het leven, kan vervelende gevolgen hebben als de concentratie te laag of te hoog is. Onder de 18% is er een gezondheidsrisico door zuurstofgebrek. Als de concentratie stijgt tot meer dan 24% dan kunnen bijvoorbeeld met olie doordrenkte kleren spontaan gaan branden en een brand veroorzaken die vervolgens wordt versneld door het hoge zuurstofgehalte in de lucht. Zuurstofovermaat is ook een direct gevaar voor de gezondheid: het is schadelijk voor het zenuwstelsel en het lichaamsweefsel.

Onze bedrijfsfilosofie

Als een van de toonaangevende fabrikanten van gasdetectoren werkt Compur Monitors volgens een duidelijke bedrijfsfilosofie. Onze missie is om altijd de hoogste prioriteit te geven aan de behoeften van de klant en om zijn vereisten zo veel mogelijk te vervullen. Profiteer van onze decennialange ervaring en onze knowhow bij het detecteren en nauwkeurig meten van lekkende gassen. We leveren de nieuwste, hypermoderne technologie tegen redelijke prijzen. Kijk zelf maar! Advies, producten en diensten moeten eersteklas zijn om onze naam te dragen. Dit is een verder onderdeel van onze bedrijfsfilosofie. Ons team zal u bijstaan ​​met advies en ondersteuning op al deze gebieden. U kunt op ons rekenen om een ​​luisterend oor te hebben voor al uw vragen over de onderwerpen gasdetectie, accessoires, installatie en onderhoud. Als u een individuele, op maat gemaakte oplossing nodig heeft die verschilt van de gangbare standaard, dan zijn wij de juiste partner voor u. We zien elk klantverzoek als een opwindende uitdaging die we aanpakken met onze volledige innovatieve capaciteit.

De markt

De veiligheid van werknemers op de werkplek valt onder de exclusieve verantwoordelijkheid van de exploitant van de installatie. Het gebruik van gasdetectoren is echter niet wettelijk geregeld. De technische richtlijnen voor gevaarlijke stoffen die zijn gepubliceerd door de beroepsverenigingen bieden waardevolle aanbevelingen voor het gebruik ervan. Deze richtlijnen bevatten ook de momenteel geldende grenswaardes.