Gasmeetapparatuur

  • Innovatieve sensortechnologie
  • In-house productie
  • Wereldwijd gevestigd

Het werken met giftige of brandbare gassen brengt veiligheidsrisico’s met zich mee. Blootstelling aan deze gassen kan nare gevolgen hebben. Denk aan irritatie en hoesten, maar ook aan brandwonden en zelfs levensbedreigende situaties. U moet er dus zeker van zijn dat er geen gevaarlijke gassen vrijkomen. In de chemische, farmaceutische, energie, olie- en voedselindustrie maken ze daarom gebruik van gasmeetapparatuur. Dit geldt niet alleen voor deze industrieën, maar ook voor kassen, drinkwatervoorzieningen, luchthavens, afvalwaterbehandelingen, winkelcentra, ziekenhuizen en ketelruimtes.

Heeft u vragen over onze diensten?

Bel direct: 078 – 682 05 37ofStuur ons een bericht

Vaste of draagbare gasmeetapparatuur

Er zijn verschillende soorten gasmeetapparatuur. Allereerst kunt u een onderscheid maken tussen vaste (stationaire) en draagbare gasmeetapparatuur. Vaste apparaten worden op een specifieke plek bevestigd, waar ze de gasdetectie uitvoeren. Vaak worden deze apparaten geplaatst op plekken waar het risico op lekkages het grootst is, zoals bij kleppen en pompen. Draagbare gasmeetapparatuur wordt door een persoon gedragen. Het voert de gasdetectie uit op de plek waar de persoon zich bevindt en vormt zo een persoonlijke bescherming. Vaak is het een onderdeel van de uitrusting van medewerkers in een fabriek.

Verschillende gassen

Gasmeetapparatuur is ook onder te verdelen in het soort gas dat ze detecteren. Zo meten sommige apparaten enkel brandbaar of giftig gas en kunnen andere apparaten zowel brandbare als giftige gassen detecteren. Het hangt van uw wensen en bedrijf af wat de meest geschikte gasmeetapparatuur is. Werkt u bijvoorbeeld met chloor? Dan is het van belang dat u gasmeetapparatuur aanschaft die geschikt is voor het detecteren van giftige chloorgassen.

Gasmeetapparatuur aanschaffen

Wilt u de veiligheid van uw personeel en milieu waarborgen met het plaatsen van gasmeetapparatuur? Daarvoor kunt u bij Compur Monitors in Hendrik-Ido-Ambacht, nabij Dordrecht, terecht. We hebben een ruim en divers assortiment gasmeetapparatuur. Heeft u vragen over welk gasmeetapparatuur het meest geschikt is voor uw bedrijf? De veiligheid van u en uw personeel staat bij ons voorop. We voorzien u dan ook graag van eersteklas advies. Neem gerust contact met ons op via info@compur.nl of 078 – 682 05 37.

Bekijk ook eens:
Kalibratiegassen | Gasdetector chloor | Elektrochemische sensor

Contactformulier