Gasmeetapparatuur

  • Innovatieve sensortechnologie
  • In-house productie
  • Wereldwijd gevestigd

Betrouwbare gasmeetapparatuur is belangrijk en koopt u bij Compur Monitors uit Hendrik-Ido-Ambacht. Het werken met giftige of brandbare gassen brengt namelijk veiligheidsrisico’s met zich mee. Blootstelling aan deze gassen kan nare gevolgen hebben. Denk aan irritatie en hoesten, maar ook aan brandwonden en zelfs levensbedreigende situaties. U moet er dus zeker van zijn dat er geen gevaarlijke gassen vrijkomen. In de chemische, farmaceutische, energie, olie- en voedselindustrie maken ze daarom gebruik van gasmeetapparatuur. Dit geldt niet alleen voor deze industrieën, maar ook voor kassen, drinkwatervoorzieningen, luchthavens, afvalwaterbehandelingen, winkelcentra, ziekenhuizen en ketelruimtes.

Heeft u vragen over onze diensten?

Bel direct: 078 – 682 05 37ofStuur ons een bericht

Vaste of draagbare gasmeetapparatuur

Er zijn verschillende soorten gasmeetapparatuur. Allereerst kunt u een onderscheid maken tussen vaste (stationaire) en draagbare gasmeetapparatuur. Vaste apparaten worden op een specifieke plek bevestigd, waar ze de gasdetectie uitvoeren. Vaak worden deze apparaten geplaatst op plekken waar het risico op lekkages het grootst is, zoals bij kleppen en pompen. Draagbaar gasmeetapparatuur wordt door een persoon gedragen. Het voert de gasdetectie uit op de plek waar de persoon zich bevindt en vormt zo een persoonlijke bescherming. Vaak is het een onderdeel van de uitrusting van medewerkers in een fabriek.

Verschillende gassen

De apparatuur om gas te meten is ook onder te verdelen in het soort gas dat ze detecteren. Zo meten sommige apparaten enkel brandbaar óf giftig gas en kunnen andere apparaten zowel brandbare als giftige gassen detecteren. Het hangt van uw wensen en bedrijf af wat de meest geschikte gasmeetapparatuur is. Werkt u bijvoorbeeld met chloor? Dan is het van belang dat u apparatuur aanschaft die geschikt is voor het detecteren van giftige chloorgassen, zoals een gasdetector voor chloor.

Schaf gasmeetapparatuur aan

Wilt u de veiligheid van uw personeel en milieu waarborgen met het plaatsen van gasmeetapparatuur? Of wenst u onderhoud aan gas monitoren? Daarvoor kunt u bij Compur Monitors terecht. We hebben een ruim en divers assortiment gasmeetapparatuur. Heeft u vragen over welk meetapparatuur het meest geschikt is voor uw bedrijf? We voorzien u dan ook graag van eersteklas advies. Neem gerust contact met ons op via of 078 – 682 05 37.

Contactformulier