Geschiedenis

2017
Statox 560

De Statox 560 biedt u de ultieme veiligheid bij gasdetectie: het test zichzelf met het doelgas in programmeerbare intervallen.

2017
2015
Statox 502

De nieuwe Statox 502 Controle Module kan alle soorten gasdetectoren en andere front ends aan. Instrumentspecialisten houden van deze allrounder die voldoet aan de SIL 2-standaard.

2015
2011
Fosgeen Indicator Badge MEDIC

De nieuwe Fosgeen Indicator Badge MEDIC, ontwikkeld naar de nieuwste kennis van industriële hygiëne, verovert de markt.

2011
2010
Statox 505

De toxische gasdetector Statox 505 is de norm voor moderne gasdetectie technologie. Het is een van de eerste gasdetectie systemen die voldoet aan de Sil 2-standaard.

2010
2004
Statox 501 IR

Statox 501 IR komt op de markt. Deze gasdetector bepaalt de norm in termen van betrouwbaarheid en robuustheid.

2004
1994
Statox 501

De Statox 501 wordt op de markt geïntroduceerd. Het is een succesverhaal vanaf het begin. Een van de eerste systemen waarvoor geen rack nodig was, het verlaagt de systeemprijs van een gasdetectie systeem aanzienlijk en krijgt zo de sympathie van de gebruikers. Het geheugen van de besturingsmodule bevat voldoende programma's om verschillende sensorkoppen met verschillende sensortechnologieën te bedienen. De toekomst begint hier!

19941
1994
Compur Monitors GmbH & Co. KG

Na een jaar dochterbedrijf van Hartmann en Braun te zijn geweest, wordt Compur Monitors GmbH opgericht, een bedrijf dat zich richt op gasdetectie voor uw veiligheid.

19942
1984
Bayer AG

In 1984 wordt Compur een dochterbedrijf van Bayer AG. De afdeling Compur Monitors is gespecialiseerd in gasdetectie- en procesanalysatoren. Veel productfamilies, vast en draagbaar, komen op de markt. Of u nu in een Australische goudmijn werkt of in een afvalwaterzuivering in Beieren: over de hele wereld wordt er vertrouwd op de veiligheid van Compur producten.

1984
1978
Compur Monitors GmbH & Co. KG

Sinds 1978 ontwikkelt de Compur Monitors R & D-afdeling sensoren en instrumenten voor de detectie van toxische en brandbare gassen. Het basisontwerp van deze sensoren gaat terug naar de engineeringafdeling van Bayer. Dit deel van de lange Compur traditie is de wortel waaruit Compur Monitors is voortgekomen. Na in 1986 een volledige dochteronderneming van Bayer AG te zijn geworden, wordt het nu particuliere bedrijf "Compur Monitors GmbH & Co KG" uiteindelijk in 1994 opgericht.

1978
1971
Picture watch machine

In 1971 wordt een apparaat genaamd "picture watch machine" ontwikkeld. Het werkt op dezelfde manier als de nu bekende video. Als gevolg hiervan kocht Carl Zeiss het bedrijf. In die tijd maakte Compur optische analysers voor medische toepassingen, een testmachine voor ampullen en de eerste antwoordapparaten. Toen de sluiteractiviteiten uiteindelijk stopten, werd een joint venture gestart met Bayer AG.

1971
1951
Compur-camerasluiter

In 1951 wordt de Compur-camerasluiter verder verbeterd. Het kan nu worden gesynchroniseerd om een flitser te activeren.

1951
1911
Compur shutter

In 1911 wordt aan deze sluiter een klok toegevoegd, genaamd "Compur shutter", een ontwerp dat tegenwoordig nog steeds wordt gebruikt in de beroemde Hasselblad-camera's. De naam "Compur" is een combinatie van de woorden "Compound" voor de centrale sluiter en het Duitse woord "Uhr" voor de klok. Deze uitdrukking werd gebruikt omdat de sluiter nu een bepaalde tijd geopend kon blijven: hij werkte met de precisie van een klok. Deze technologie was state-of-the-art tot de jaren 70 toen er filmmateriaal met een hogere tolerantie voor belichtingsvariaties op de markt kwam.

1900
Eeuwwisseling

Het zwakke punt van deze camera's was de sluiter, omdat er geen mogelijkheid was om de belichtingstijd aan te passen. Daarom was het onmogelijk om snapshots te maken. De fotografische resultaten waren min of meer afhankelijk van de duur van de handmatige opening van de doos - ondanks het feit dat het lichtgevoelige materiaal zelf al goed genoeg was om goede foto's te maken. Daarom ontwikkelde Deckel in 1902 de eerste mechanische centrale sluiter, de "samengestelde" sluiter. Deze sluiter opende en sloot de lichttoegang snel, aangedreven door een veer.

1900
1898
Compur Monitors GmbH & Co. KG

Oorspronkelijk werd het bedrijf in 1898 door Friedrich Deckel opgericht als een klein winkeltje voor mechanika in München. In het begin moest Deckel elke klus accepteren om te overleven, maar zijn echte ambitie is altijd geweest om zijn eigen producten te ontwikkelen en te produceren. De opening van zijn winkel in het centrum van München viel samen met de beginnende populariteit van amateurfotografie. De eerste "reizende camera's" komen op de markt - eenvoudige dozen gemaakt van gepolijst hout. In deze dozen werd een gecoate glasplaat blootgesteld aan licht, gefocusseerd door een lens.

1898