Statox 560 Gasdetector

Deze Statox 560 Gas Detector test zichzelf dagelijks met echt gas!

De Statox 560 is misschien wel een van de veiligste gasdetectoren. Functioneel veiligheidsniveau 2 – EN 61508 kwantificeert de lage faalkans op aanvraag.
Bovendien zorgt een zelftest met het doelgas ervoor dat een storing – hoe onwaarschijnlijk ook – nooit onopgemerkt blijft.

De zelftest kan niet alleen een storing detecteren, maar zal indien nodig ook een waarschuwing voor een onderhoudsverzoek genereren. Dit scheelt veel tijd voor preventief onderhoud.

De Statox 560 is in elk opzicht een state-of-the-art product:

De nieuwe sensorgeneratie kenmerkt zich door een hoge gevoeligheid, snelle respons, lage interferenties en plug-and-play technologie.
De gasgeneratoren produceren het doelgas en bieden zo een 100 % bewijs dat alle componenten in perfecte staat verkeren.
De uitgangssignalen zijn een 4 – 20 mA analoog signaal plus 4 open collector uitgangen voor A1, A2, onderhoudsverzoek en systeemstoring.

De elektronica zit goed beschermd in een Ex d behuizing met raam. De zelftest start automatisch eenmaal per dag volgens een programmeerbaar schema, of kan handmatig worden geactiveerd met een magnetische pin of door een afstandscontact in de controlekamer. Deze functie bespaart tijd wanneer u deze het meest nodig heeft: in geval van blootstelling moet de sensor worden getest om er zeker van te zijn dat deze niet is vergiftigd. Met een Statox 560 doe je dit gewoon met een druk op de knop! De magnetische pin is het hulpmiddel om toegang te krijgen tot het menu in de Ex d-behuizing. Hier kunt u parameters instellen en een prooftest of een kalibratie uitvoeren.

De sensormodule bevat de sensor, de generatorcel en een micropomp. Het is een Ex i-module, i. e. voor het werken aan deze module is geen heetwerkvergunning vereist! De module kan volledig worden vervangen door een nieuwe die in de werkplaats is gekalibreerd. Dit ontwerp reduceert het werk in het veld tot een absoluut minimum.

De Statox biedt 100 % veiligheid plus ultiem bedieningsgemak!

Bekijk hier