Gas Monitors

Gas Monitors

Met de gasbewakingsystemen van Compur Monitors in Hendrik-Ido-Ambacht waarborgt u de veiligheid. Als er gewerkt wordt op een plek waar gas aanwezig kan zijn, moet de nadruk daar liggen op persoonlijke veiligheid door het gebruik van gasbewakingsystemen. Dit geldt onder andere voor pijpleidingen, tanks, afvalwaterstations en fabrieken in de olie- en gasindustrie. Om de veiligheid te waarborgen, is continue gasbewaking vereist, met behulp van vaste of draagbare meetapparatuur die minimaal voldoet aan de gemeenschappelijke normen.

De ontwikkeling van gasbewakingsystemen

Eind jaren ‘70 begon Compur met de ontwikkeling van gasbewakingsystemen. Inmiddels zijn we volledig gespecialiseerd in gasdetectietechnologie, sinds 1984 onder de naam Compur Monitors. Met onze jarenlange ervaring en intensief onderzoek, behalen we voortdurend innovatieve, soms zelfs revolutionaire, resultaten. Daarbij stellen wij onze klanten en hun eisen aan technische prestaties altijd centraal in het ontwikkelings- en productieproces.

Het doel van gasbewaking

Giftige en brandbare gassen vormen een altijd aanwezig gevaar voor het leven en de gezondheid van het personeel. Bovendien kan het activa, zoals industriële faciliteiten en andere gasverwerkingssystemen, beschadigen. Continue gasmetingen zijn daarom noodzakelijk om snel gevaar te detecteren en mogelijke schade te voorkomen. Bij ons kunt u terecht voor mobiele en vaste gasbewakingsystemen, voor een scala aan toepassingsgebieden.

Het belang van gasbewaking

De eisen voor gasdetectie zijn vervijfvoudigd. Absolute precisie is vereist om zelfs de kleinste hoeveelheden gevaarlijke gassen in de omringende lucht te traceren. Bovendien moeten de gasbewakingsystemen verschillende gassen kunnen detecteren. Niet alleen methaan, waterstofsulfide of koolmonoxide, maar ook andere, soortgelijke stoffen zijn gevaarlijk. Zelfs zuurstof, dat essentieel is voor het leven, kan vervelende gevolgen hebben als de concentratie te laag of te hoog is. Onder de 20% ontstaat er een gezondheidsrisico door zuurstofgebrek. Stijgt de concentratie echter tot meer dan 24%, dan kunnen bijvoorbeeld met olie doordrenkte kleren spontaan gaan branden. Het hoge zuurstofgehalte heeft vervolgens een versnellend effect op de brand. Zuurstofovermaat is ook een direct gevaar voor de gezondheid: het is schadelijk voor het zenuwstelsel en lichaamsweefsel. De gasbewakingsystemen van Compur Monitors overtuigen dankzij betrouwbare detectie met behulp van intelligente en krachtige plug-and-play-sensoren.

Onze bedrijfsfilosofie

Als een van de toonaangevende fabrikanten van gasbewakingsystemen, werken wij volgens een duidelijke bedrijfsfilosofie. Onze missie is om altijd de hoogste prioriteit te geven aan de behoeften van de klant en om zijn vereisten zo veel mogelijk te vervullen. Profiteer van onze decennialange ervaring en onze knowhow bij het detecteren en nauwkeurig meten van lekkende gassen met een lekdetector. We leveren de nieuwste, hypermoderne technologie tegen redelijke prijzen. Advies, producten en diensten moeten eersteklas zijn om onze naam te mogen dragen. Ons team zal u dan ook bijstaan met advies en ondersteuning op het gebied van gasbewaking. U rekent op ons voor al uw vragen over gasdetectie, accessoires, installatie en onderhoud. Ook als u een op maat gemaakte oplossing nodig heeft, zijn wij de juiste partner voor u. We zien elk klantverzoek als een uitdaging die we aanpakken met onze volledige, innovatieve capaciteit.

Schaf gasbewakingsystemen aan

De veiligheid van werknemers op hun werkplek valt onder de exclusieve verantwoordelijkheid van de exploitant van de installatie. Het gebruik van gasbewaking is echter niet wettelijk geregeld. De technische richtlijnen voor gevaarlijke stoffen die zijn gepubliceerd door de beroepsverenigingen bieden waardevolle aanbevelingen voor het gebruik ervan. Deze richtlijnen bevatten ook de momenteel geldende grenswaardes. Heeft u vragen over gasbewaking en onze gasbewakingsystemen? We helpen u graag verder. Neem daarom gerust contact met ons op via info@compur.nl.