Gasdetectie zelftest

  • ✓ Innovatieve sensortechnologie
  • ✓ In-house productie
  • ✓ Wereldwijd gevestigd

Bij Compur Monitors uit Hendrik-Ido-Ambacht schaft u voor gasdetectie gemakkelijk een zelftest aan. Werkt u met giftige of brandbare gassen, dan heeft u waarschijnlijk al gasdetectoren in de ruimte bevestigd. U wilt er te allen tijde zeker van zijn dat deze detectoren betrouwbaar zijn en het goed doen. Regelmatig onderhoud van de gasdetectoren is daarom belangrijk, maar sommige detectoren zijn ook dagelijks te testen. Deze detectoren zijn voorzien van een handige gasdetectie zelftest.

Heeft u vragen over onze diensten?

Bel direct: 078 – 682 05 37ofStuur ons een bericht

De werking van de gasdetectie zelftest

Met de zelftest controleert het gasdetectiesysteem, met behulp van doelgas, of het nog goed werkt. Het controleert onder andere of het de juiste waarden meet. Afhankelijk van het apparaat, voert het systeem automatisch deze zelftest uit en/of is de test handmatig in te schakelen. Bij het ene apparaat start u de zelftest door op een toets te drukken en bij het andere apparaat kan dat met een magnetische pen. De Statox 560 is een gasdetectiesysteem dat de zelftest dagelijks, automatisch uitvoert. U bent er dus elke dag van verzekerd dat uw systeem goed werkt.

De veiligste apparaten voor gasdetectie

Bij veel gasdetectiesystemen wordt de zelftest automatisch ingeschakeld. De frequentie ervan – bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks – kunt u vaak zelf instellen. Door gasdetectoren dagelijks een zelftest te laten doen, bent u er elke dag van verzekerd dat het systeem goed werkt en uw veiligheid garandeert. Dat maakt de gasdetectoren de veiligste apparaten voor uw gasdetectie. Naast de automatische zelftest, kunt u voor een extra check de test ook handmatig inschakelen en kalibratiegassen gebruiken. Dat geeft u nog meer zekerheid over de goede werking van het apparaat.

Besparen met een gasdetectie zelftest

Een ander voordeel van de zelftest van gasdetectie systemen is dat ze veel tijd voor preventief onderhoud besparen. De meeste gasdetectiesystemen met zelftest controleren namelijk, naast een eventuele storing, ook of onderhoud noodzakelijk is. Zodra het onderhoudsvereisten detecteert, geeft het daar melding van. Daardoor vindt het onderhoud niet te vroeg of te laat plaats, maar op het juiste moment. U bespaart hiermee tijd en geld.

Koop gemakkelijk een zelftest

Wilt u een gasdetectieapparaat met zelftest aanschaffen? Of wenst u een elektrochemische sensor? Dat kan bij Compur Monitors. U garandeert met deze gasdetectieapparaten de veiligheid van uw personeel en bespaart er bovendien geld en tijd mee. Bekijk ons assortiment gasdetectie- apparaten. Bij vragen neemt u contact met ons op via info@compur.nl.

Contactformulier