Elektrochemische sensor

  • ✓ Innovatieve sensortechnologie
  • ✓ In-house productie
  • ✓ Wereldwijd gevestigd

In veel rookgasanalysers en gasdetectiesystemen wordt gebruikgemaakt van een elektrochemische sensor. Met de sensor van Compur Monitors uit Hendrik-Ido-Ambacht meet u de aanwezigheid en concentratie van verschillende gassen in de lucht. Zo kan een elektrochemische sensor worden gebruikt om de concentratie koolmonoxide (CO) te meten, maar ook voor de controle van de zuurstofconcentratie in de lucht. De sensoren zijn erg klein en bevatten chemische bestanddelen die een elektrisch signaal genereren als ze met een bepaald gas in contact komen.

Heeft u vragen over onze diensten?

Bel direct: 078 – 682 05 37ofStuur ons een bericht

Hoe werkt een elektrochemische sensor?

Voor het meten van de gasconcentratie in de lucht wordt een monster van de lucht genomen. Dat wordt het toestel ingepompt, waarna het gas langs de sensoren wordt geleid. Daar vindt een chemische reactie plaats, wat zorgt voor een elektrisch signaal. Door dat signaal te meten, stelt de elektrochemische sensor de gasconcentratie vast. Dit wordt vervolgens weergegeven.

Onderhoud van een elektrochemische sensor

Om de juiste meetwaarden te krijgen, is onderhoud en kalibratie van de elektrochemische sensor van belang. De sensoren kunnen namelijk na verloop van tijd afwijkingen gaan vertonen. Kalibratie wijst u op mogelijke afwijkingen, zodat u hem weer kunt bijstellen. Het wordt aangeraden om de elektrochemische sensor minstens een keer per jaar te onderhouden en kalibreren.

Het vervangen van de sensor

Op den duur is het ook van belang om de sensor te vervangen. Bij de chemische reactie in de elektrochemische sensor worden namelijk bepaalde stoffen verbruikt. Deze stoffen raken na verloop van tijd op. Dit maakt het gebruik van een sensor niet onbeperkt, waardoor u hem af en toe dient te vervangen. Het hangt van de sensor en de gemeten gassen af, hoe lang deze meegaat. Een elektrochemische sensor die bijvoorbeeld koolmonoxide meet, gaat zo’n twee tot drie jaar mee.

Koop de sensor als meetinstrument

Wilt u de veiligheid en gezondheid van uw medewerkers beschermen? Zorg er dan voor dat u geavanceerde gasdetectoren als meetinstrumenten met een elektrochemische sensor in ruimtes plaatst. Onderhoud en kalibreer ze vervolgens regelmatig, zodat u kunt vertrouwen op een goede werking van de sensor. Het kalibreren wordt gedaan door kalibratiegassen. Schakel hiervoor bevoegde medewerkers in. Wij hebben de juiste benodigde hulpmiddelen. Bekijk ons assortiment meetinstrumenten met een elektrochemische sensor en neem voor vragen contact met ons op via info@compur.nl.

Contactformulier