Gasdetector voor chloor

  • Innovatieve sensortechnologie
  • In-house productie
  • Wereldwijd gevestigd

De stof chloor is algemeen bekend als de stof die wordt gebruikt voor het steriliseren van zwembad- en drinkwater. Daarnaast kent het ook veel andere toepassingen. Zo wordt chloor in de chemische industrie gebruikt om te bleken, wordt het als desinfectie gebruikt en gebruikt men het veel in de kunststofindustrie. Het is een bruikbare stof, maar er moet zeer zorgvuldig mee omgegaan worden. Het is namelijk ook een zeer giftige stof. Daarom is het van belang om een goede gasdetector voor chloor te hebben, wanneer u met chloor werkt.

Heeft u vragen over onze diensten?

Bel direct: 078 – 682 05 37ofStuur ons een bericht

Wat is chloor?

Chloor is de giftige stof die wordt aangeduid met CI2. Chloorgas dat in de lucht vrijkomt, kan via de huid en ogen en door inademing aan mensen worden blootgesteld. Vrijwel direct na de blootstelling ontstaan er verschillende klachten. Denk aan hoofdpijn, hoesten en irritatie, maar ook aan misselijkheid, brandwonden en een bindvliesontsteking. Hoewel het gas niet brandbaar is, kan het wel reageren met brandbare stoffen en met organische verbindingen als waterstof en ammoniak. Die reactie zorgt alsnog voor het gevaar van een brand of explosie.

Soort gasdetector voor chloor

Het vrijkomen van chloorgas kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken. Wordt ergens veel gebruikgemaakt van chloor, dan is het van belang dat er een gasdetector voor chloor aanwezig is. Deze detecteert en meet de aanwezigheid ervan en slaat alarm wanneer dat nodig is. U hebt keuze uit een draagbare of een vaste gasdetector voor chloor. Draagbare detectoren zijn detectoren die iemand bij zich draagt als persoonlijke bescherming. Het meet de lucht op de plek waar de persoon zich bevindt. Vaste detectoren worden op een vaste plek bevestigd en kunnen metingen uitvoeren zonder dat iemand in de buurt is. Deze detectoren kunnen bijvoorbeeld bij een ventilatiesysteem worden bevestigd. 

Gasdetector voor chloor kopen

Wilt u een gasdetector voor chloor kopen? Dan bent u bij Compur Monitors in Hendrik-Ido-Ambacht, nabij Dordrecht, aan het juiste adres. We hebben namelijk een ruim aanbod aan gasdetectoren voor chloor. Zo zijn de Statox 560, 506 en 505 geschikte stationaire detectoren en zijn de Tracer en Monitox betrouwbare draagbare gasdetectoren voor het meten van chloorgassen. Wilt u meer informatie over een gasdetector voor chloor? Bekijk onze website of neem contact met ons op via info@compur.nl of 078 – 682 05 37.

Bekijk ook eens:
Gasdetectie zelftest | Gasmeetkoppen | Gasbewakingsystemen