Gasdetectiematerialen

  • ✓ Innovatieve sensortechnologie
  • ✓ In-house productie
  • ✓ Wereldwijd gevestigd

Gasdetectie kan levensbedreigende situaties voorkomen. De detectoren meten de hoeveelheid zuurstof, gassen of dampen in de lucht en zetten dit af tegen de toelaatbare concentratie. Het alarmeert u wanneer de concentratie niet toelaatbaar is en gevaar dreigt. Gasdetectie kunt u met verschillende materialen uitvoeren. Deze hebben uiteenlopende kenmerken en zijn in verschillende situaties en voor een verscheidenheid aan gassen in te zetten. Voor de beste bescherming van uw personeel en/of het milieu, is het van belang dat u de juiste gasdetectiematerialen gebruikt.

Heeft u vragen over onze diensten?

Bel direct: 078 – 682 05 37ofStuur ons een bericht

Vaste of draagbare gasdetectiematerialen

Gasdetectiematerialen verschillen allereerst van elkaar in of ze vast of draagbaar zijn. Vaste gasdetectiematerialen plaatst u op een specifieke plek, zoals bij kranen, kleppen en andere plekken met een risico op lekkage. Deze kunt u vervolgens instellen, aangepast op de ruimte en de plaats waar deze staat. Ze waarschuwen voor gevaarlijke situaties, zonder dat u de ruimte hoeft te betreden.

Draagbare gasdetectiematerialen kunt u makkelijk meenemen en verplaatsen. De gasdetectie wordt uitgevoerd daar waar de persoon die het apparaat draagt zich bevindt. Het vormt daarmee een persoonlijke bescherming, wat bijvoorbeeld van belang is bij het betreden van een besloten ruimte. Het is hierdoor mogelijk om de gasdetectie op verschillende plekken uit te voeren.

Detectie van verschillende gassen

Daarnaast hangt het af van het soort gas dat u wilt detecteren, welke gasdetectiematerialen het meest geschikt zijn. Bij Compur Monitors hebben we detectoren voor giftige gassen, brandbare gassen, VOC’s en meerdere gassen tegelijk. Onze verschillende gasdetectiematerialen beschikken daarvoor over de juiste sensortechnologie, zoals de katalytisch technologie, infrarood (IR), foto-ionisatie (PID) of elektrochemie (EC).

Gasdetectiematerialen aanschaffen

De meest betrouwbare gasdetectiematerialen koopt u bij Compur Monitors in Hendrik-Ido-Ambacht, nabij Dordrecht. We hebben een ruim aanbod van vaste en draagbare gasdetectiematerialen, voor verschillende soorten gas. Uw veiligheid staat bij ons altijd voorop. Heeft u een vraag over gasdetectie of onze gasdetectie systemen? We voorzien u graag van eersteklas advies, producten en service. Neem gerust contact met ons op via info@compur.nl of 078 – 682 05 37.

Bekijk ook eens:
Gasdetectoren | Gasdetector chloor | Gasdetectie zelftest

Contactformulier